Smart-radio-sites Smart-radio-sites

Aangepast zoeken

Smart-radio-sites: Deezer
Zit u achter de computer of laptop en wilt u zichzelf laten bedienen in precies uw smaak muziek? Maak dan kennis met het fenomeen Smart-radio-sites. Er zijn inmiddels verschillende sites die smart-radio aanbieden, op deze pagina uitleg over de diensten van de sites Deezer en Jango. Op de site van Deezer vult u een artiest en klikt u op de knop zoeken. Vervolgens kiest u een nummer en klikt in de lijst op de knop play symbool voor het nummer dat u wilt horen. Met het plusteken voegt u eventueel nummers toe aan uw afspeellijst. Klik u op de albumnaam, dan heeft u de mogelijkheid om nummers uit een bepaald album af te laten spelen.

Is er ook een radiostation welke bij de artiest hoort die u invoerde, dan kunt u deze aanzetten door te klikken op Launch a smart radio. U luistert nu continu naar muzieknummers van verschillende artiesten die in dezelfde “straat” passen als uw voorkeursartiest U leert precies die nieuwe artiesten en muziek kennen die u interessant vindt. Ook als u alleen maar naar uw favoriete muziek wilt luisteren bent u op de juiste plaats.

Smart-radio-sites: Jango
Een van de andere smart-radio-sites is Jango. Hier kunt u bij uw eerste bezoek aan de site meteen al een artiest invoeren en het radiostation dat bij deze act hoort beluisteren. Laat u zich ook gratis registreren, een e-mailadres en wachtwoord zijn dan noodzakelijk, dan onthoudt de site uw stations voor toekomstige bezoeken of het makkelijk wisselen van voorkeursgenres. Jango biedt tevens de mogelijkheid gemakkelijk de songteksten op te vragen tijdens het luisteren Lyrics

Een van de bekendere smart-radio-sites is Last.fm. De site heeft een zeer grote database met artiesten en muziek en laat zich eenvoudig bedienen. Eind maart 2009 is deze dienst echter niet meer gratis en daarom hier verder niet besproken. Zie ook link onderaan deze pagina.

Naar Deezer   Naar Jango

Meer Smart-radio-sites (Last FM niet meer gratis Dagblad de Pers)

 
   
   Vorige pagina  
   
 

       

 
cookieassistant.com