Devolo lampjes

Op deze pagina gaan we verder in op de Homeplug van het merk Devolo: De zogenaamde dLAN adpater. Tevens meer over de Devolo-lampjes. Voor één verbinding heeft u twee adapters nodig. Het stroomnet in uw huis wordt gebruikt voor de [internet] verbinding tussen de twee adapters. Zie afbeelding:

devolo-aansluiten
Het aansluiten van de adapters:

Op elke adapter zit een netwerkaansluiting. Eén adapter wordt aangesloten op de netwerkaansluiting van de PC, de andere op de router/modem. Wanneer de adapters nu in het stopcontact worden gestoken, is het netwerk gereed. Naast het verbinden van een computer met een modem, wordt de Devolo ook ingezet bij het aansluiten van Interactieve TV.

Meer over de drie Devolo-lampjes en hun betekenis:
devolo-powerlampjePower:
Groen: De adapter is in gebruik
Oranje: De adapter staat in stand-by
devolo-huisjedLAN:
Groen: Optimale verbinding. Bij groen is de lijn geschikt voor snel internet en online gaming. Tevens geschikt voor HDTV
Oranje: Goed. De lijn geschikt voor snel internet en online gaming, maar niet voor televisie in HD kwaliteit
Rood: Alleen geschikt voor surfen op internet en lichte internet- toepassingen als msn en e-mail
devolo-netwerklampjeEthernet:
Groen: Verbonden met PC of Set Top Box
Knipperend: Dataverkeer

De op deze pagina besproken adapters zijn voorzien van lampjes. Er zijn echter ook modellen verkrijgbaar met een display. Voor meer informatie hierover vindt u de website van Devolo. Tips over een zo goed mogelijke verbinding met een Homeplug-netwerk vindt u hier.