DivX Codec required

DivX-Codec-Required – is de melding die verschijnen kan wanneer u een video wilt afspelen en hier niet over beschikt. Wat wil DivX-codec-required zeggen? Het woord “codec” is een samenstelling van de woorden compressor en decompressor”. DivX (Digital Video Express) is een voorbeeld van een video codec die videobestanden welke met DivX gecodeerd zijn af kan spelen. Het grote voordeel van DivX is de eigenshap dat het grote bestanden enorm kan verkleinen. Een DVD film van meer dan 4 Gb kan daardoor op een normale cd gebrand word (650 MB) met behoud van een redelijk hoge beeldkwaliteit.

DivX is gebaseerd op MPEG-4 datacompressie, welke een effici├źntere manier van opslag van gegevens gebuikt. Bij een normale DVD opname word ieder volledig (beeld)plaatje opgeslagen en afgespeeld. Bij DivX-compressie worden veel meer alleen veranderende beeldjes, ook wel frames genoemd, opgeslagen. De processor (PC of stand alone DVD-speler) moet voor de berekening van de veranderde en niet veranderde beelden harder werken dan bij een ongecomprimeerde (volledig beeld voor beeld) video. Voor een computer is een 500 MHz processor voldoende, een stand-alone DVD player moet de DivX codec kunnen afspelen. In het laatste geval zijn de DVD-spelers vaak voorzien van het DivX logo op het apparaat (zie afbeelding links)..

Als de melding DivX-codec-required verschijnt zult u de DivX-codec moeten downloaden en installeren op uw PC om bestreffende video’s te kunnen bekijken. Via onderstaande link (divx.nl) vindt u de juiste codec voor uw besturingssysteem.