Draadloze printer

Hoe werkt een draadloze-printer en wat zijn de voordelen?
Een draadloze-printer is te vergelijken met een netwerkprinter, maar werkt draadloos met wifi. Er hoeft dus alleen een stekker in het stopcontact voor de stroom. Hoewel het erg handig kan zijn zonder verbindingskabel naar de pc te werken, moet in acht genomen worden dat het instellen van een draadloze-printer lastig kan zijn.

Hou er rekening mee dat er vaak de naam van het draadloze netwerk en de beveiligingssleutel benodigd zijn. Bij de meeste printers zit echter een duidelijke omschrijving voor het opzetten van een goede verbinding, volg de handleiding nauwkeurig op.

Een tragere verwerking van de printopdrachten kan een nadeel zijn ten opzichte van “bekabeld” printen. Voordeel is echter dat de draadloze-printer overal kan worden geplaatst waar de verbinding goed is en meerdere pc’s en laptops dezelfde printer kunnen gebruiken.

Een draadloze-printer moet eenmalig opgenomen worden in een bestaand draadloos netwerk. De printer moet daarvoor tijdelijk aangesloten worden op een computer om de draadloos-gegevens in te voeren. Op alle computers waarmee draadloos moet kunnen worden geprint moet vervolgens de printersoftware geïnstalleerd worden.

Om hinderlijke foutmeldingen te voorkomen is het raadzaam de installatiestappen van de printer nauwlettend op te volgen!

Tip: Bedenk voordat u overgaat tot de aanschaf van een netwerk-printer of u een scanner, kopieerapparaat en printer in één wilt hebben. Wellicht zijn deze 3-in-1 printers het overwegen waard!

Gerelateerd aan draadloze-printer.