Een Twitter DM maken

Een DM maken Een korte uitleg
Naast openbare Tweets is het binnen Twitter mogelijk om zogenaamde DM’s te verzenden. De afkorting DM staat voor Direct Message, een direct bericht naar een geadresseerde. Het bericht wordt, zoals de naam al doet vermoeden, alleen door de geadresseerde gelezen. Let op: Om een DM naar iemand te kunnen sturen moet deze Twitteraar u volgen. Om DM’s te kunnen ontvangen, moet u de persoon die u een DM wil sturen volgen.

Als u ingelogd bent in Twitter, klikt u rechtsboven op de Profiel-knop [zie afbeelding 1]. Vervolgens ziet u in het uitklapvenster ‘Direct messages’ en het aantal ongelezen berichten. Dit zijn de DM’s die naar, in dit voorbeeld ons twitteraccount ‘pcnieuws’, zijn verzonden.

een-dm-maken

Wilt u zelf een DM naar iemand sturen? Dan gaat u naar zijn of haar Twitteraccount en klikt daar op de Profiel-knop [zie afbeelding 2]. In het uitklapvenster klikt u vervolgens op ‘Send a Direct Message’.

een-dm-maken

Een andere manier om een DM naar een Twitteraar te sturen is de volgende: Maak een normale tweet en begin deze met D[spatie]gebruikersnaam [zonder@-teken]