Experiabox V9 draadloos

Het uitzendkanaal wijzigen van de Experiabox-V9-draadloos.
Het kanaal van een draadloos netwerk is simpel gezegd een getal van 1 tot 13. Het getal komt overeen met een frequentie waarop het modem uitzend. Wanneer meerdere modems in een bepaalde omgeveing op hetzelfde kanaal zitten, kan dit voor verzwakking van het signaal zorgen. Het kan zelfs zo verstorend werken, dat de internetverbinding in zijn geheel verbreekt.

Op deze pagina vindt u de instructie om het kanaal waarop de Experiabox-V9-draadloos

Advies: Veel voorkomende storingen worden opgelost door de stroom naar de Experiabox gedurende één minuut te onderbreken [stekker uit het stopcontact]

punt Open uw internetbrowser
punt Type in bij Adres: 192.168.2.254 [of klik hier]
punt Bij KPN is standaard gebruikersnaam KPN [geen wachtwoord nodig]
punt Na inloggen kan eventueel een wachtwoord gekozen worden
punt Bent u het wachtwoord vergeten? Voer dan een modem-reset uit


punt Eenmaal ingelogd, klik in het menu rechts op WLAN
punt Ga vervolgens naar Settings in het submenu
punt Klik achter Channel het uitklapvenster open
punt Kies een kanaal van 1 tot 11
punt Klik vervolgens op Apply en daarna op Loguit
punt Sluit het scherm

Test nu het draadloze netwerk door op internet te gaan, of door te kijken naar het draadloos-icoontje bij de tijdsaanduiding rechtsonder in het scherm. Vaak wordt de signaalsterke weergegeven als u met uw muispijl over het icoontje beweegt. Het icoontje is herkenbaar als een soort oplopend trappetje. Ook is af te lezen met welk netwerk uw computer verbonden is. De netwerknaam wordt ook wel SSID genoemd en staat op het etiket achterop de modem.

Als u zelf de naam van het netwerk heeft gewijzigd is deze uit te lezen door in te loggen via het adres 192.168.2.254 [zoals elders op deze pagina omschreven]. Na het klikken op WLAN staat in het veld SSID de naam van uw netwerk.