Foutcode interactieve tv

Een foutcode-interactieve-tv bestaat meestal uit de letter F en een cijfer. Op deze pagina de oorzaken van en oplossingen voor de meest voorkomende foutmeldingen. Tevens meer over de problemen die zich bij de apparatuur van KPN, televisietuners van het merk Motorola, kunnen voordoen.

Fout 3/5 Betekenis: Modem en TV-tuner niet in juiste volgorde aangezet. Actie: Zet de TV-ontvanger uit en haal de stroomstekker uit de muur. Zet daarna het modem uit en haal de stroom er af. Zet het modem na 30 seconden weer aan en als deze helemaal goed ingeladen is, broadband of DSL branden weer, zet u de stroom weer op de TV-ontvanger en schakelt u deze weer in.

Fout 1136300303 of 311 Betekenis: Geen verbinding met netwerk, eerste stip is rood. Oorzaak: Communicatie tussen RG en TV-ontvanger niet oke. Actie: Controleer de bekabeling en herstart de apparatuur zoals omschreven bij Fout 3/5 op deze pagina.

Fout 12 Betekenis: Geen verbinding met het netwerk, eerste stip is geel. Oorzaak: De DHCP-server kan niet worden gevonden. Actie: Herstart de apparatuur. Bij enkele modems werkt TV alleen op netwerkpoort 3. Controleer eventueel de Draadloze verbindingsset.

Fout 14 Betekenis: Ophalen software mislukt, eerste stip geel knipperend. Oorzaak: De opstartserver kan niet gevonden worden of op de RG is apparatuur aangeloten met DHCP-server functionaliteit welke verstorend werkt op de TV-tuner. Dit kan een eigen server zijn, een WLAN repeater of ander apparaat. De TV-tuner of switch zit niet op poort 3 van het modem. Actie: Controleer de bekabeling en herstart de apparatuur zoals omschreven is bij Fout 3/5 op deze pagina. Lukt dit niet, zet dan eventueel de DHCP serverfunctionaliteit uit in het modem en herstart de TV-tuner. Reset eventueel het modem met een paperclip. Als het probleem blijft bestaan contacteer dan uw provider.

Fout 28 of 4 Betekenis: Er zijn meer TV-tuners aangesloten dan geregistreerd in het abonnement, het maximum is overschreden. Actie: Neem contact op met uw provider indien dit niet klopt.

Fout 3133 en 35 Betekenis: Storing werking harde schijf in tuner. Actie: Zet de TV-ontvanger uit en haal de stroom er af. Zet de stroom er na 15 seconden weer op en schakel de ontvanger in. Klik op de blauwe knop van de afstandbedieing als de foutcode terug komt.

Foutcode 36 Betekenis: Problemen met activeren van de software. Actie: STB uitzetten met de schakelaar aan de achterkant en na 30 seconden weer inschakelen.

Derde balletje blijft geel bij opstarten. Betekenis: Dit kan 1,5 tot 2 minuten duren, het beeld verschijnt vanzelf. Actie: Duurt dit langer dan 5 minuten, zet dan de STB uit met de schakelaar aan de achterzijde en zet hem weer aan na 5 seconden. Wanneer dit niet helpt, neem dan contact op met uw provider.

De TV-tuner doet helemaal niets meer en het rode of groene lampje op het display blijft branden. Betekenis: Storing in de tuner. Actie: Herstart de apparatuur zoals omschreven is bij Fout 3/5 op deze pagina.