Gratis antivirus

Een gratis-antivirus programma welke precies hetzelfde doet als een betaalde versie is AVG antivirus. Het enige verschil is dat de betaalde varianten (de zogenaamde internet security suites) naast virus protectie nog veel meer kunnen. Dit is ook zo bij de betaalde versie van AVG.

De meeste gratis-antivirus pakketten zijn slechts deels gratis; men krijgt het product slechts tijdelijk gratis (variërend van een maand tot bijvoorbeeld het eerste jaar). Ook kan het product meegeleverd worden met een voorgeïnstalleerde computer.

AVG is een voorbeeld van een gratis-antivirus programma welke uitgekleed is tot het pure antiviruswerk. Er is geen geintegreerde firewall, adware-, spyware- en/of malwarebescherming. Ook heeft de betaalde variant meer monitormogelijkheden. Men kan dus gebruik maken van meer functionaliteiten. Het antivirusdeel is in de basisversie van AVG geheel gratis. Wil de gebruiker meer? Dan kan overgestapt worden op de betaalde variant.

Omdat de gratis basisversie alleen maar een antivirus functie heeft, blijft hij zeer eenvoudig in het gebruik. Via onderstaande link kan zowel de gratis als de betaalde versie gedownload worden.Op de Gratis-antivirus uitvoering zit verder geen ondersteuning van de maker (zie website)De gratis (basis)versie is alleen in het Engels verkrijgbaar.