Hoe kun je iCloud opslag kopen?

In de wereld van vandaag is digitale opslagruimte onmisbaar. Velen van ons stuiten op het probleem dat de gratis iCloud opslag van 5GB snel vol raakt door foto’s, documenten en backups.

Dit kan frustrerend zijn, vooral als je net die ene belangrijke foto of document snel nodig hebt. Wist je dat Apple je de mogelijkheid biedt om meer iCloud opslagruimte te kopen? Dit kan je leven een stuk makkelijker maken.

In dit artikel laten wij jou precies zien hoe je extra iCloud opslag kunt kopen. We zullen stap voor stap uitleggen hoe je dit doet op verschillende apparaten, wat de kosten zijn en welke betaalmogelijkheden er zijn.

Ook bespreken we hoe je misschien niet eens extra hoeft te betalen dankzij slimme tips om je bestaande opslag efficiënter te gebruiken. Laat ons jou helpen om nooit meer tekort aan opslagruimte te hebben.

Waarom meer iCloud opslag kopen niet nodig is

Het delen van opslagruimte en andere opties om opslag te besparen maken het kopen van extra iCloud-opslag overbodig. Gebruikers kunnen ook profiteren van alternatieve methoden om opslagkosten te vermijden.

Mogelijkheid om opslag te delen

Je kunt je iCloudopslag gemakkelijk delen met familieleden zonder extra kosten. Dit betekent dat meerdere gebruikers kunnen profiteren van één betaald iCloudopslagabonnement. Elk familielid behoudt daarbij zijn eigen private opslagruimte, zodat persoonlijke gegevens gescheiden en veilig blijven.

Zo benut je de aangeschafte opslagruimte optimaal en voorkom je onnodige uitgaven voor meerdere abonnementen.

Met de instelling ‘Delen met gezin’ kan de beheerder van het iCloudopslagabonnement tot vijf andere mensen toevoegen aan hetzelfde plan. Elke gebruiker krijgt toegang tot dezelfde hoeveelheid opslag en kan deze gebruiken voor het opslaan van eigen bestanden, foto’s en back-ups.

Dit maakt het beheren van opslagruimte efficiënter en kosteneffectief voor iedereen die betrokken is.

Andere opties om opslag te besparen

Overweeg om ongebruikte apps te verwijderen om opslagruimte vrij te maken. Dit kan helpen om de algehele opslagcapaciteit van je iCloud-account te verminderen. Daarnaast kun je grote bestanden, zoals foto’s en video’s, opslaan op externe harde schijven of online cloudopslagdiensten om ruimte vrij te maken op je iCloud.

Een andere optie is om regelmatig je bestanden op te schonen door oude documenten en media te archiveren of te verwijderen. Dit helpt om de totale hoeveelheid gegevens die in iCloud wordt opgeslagen te verminderen, waardoor je mogelijk minder behoefte hebt aan extra opslagruimte.

Het beheren en minimaliseren van je bestanden kan een effectieve manier zijn om opslag te besparen en de kosten van het upgraden van je iCloud-opslagabonnement te vermijden.

Denk ook aan het comprimeren van grote bestanden voordat je ze naar iCloud uploadt, aangezien dit de benodigde ruimte kan verminderen. Deze eenvoudige stappen kunnen helpen bij het optimaliseren van je opslagruimte en het effectief beheren van je iCloud-account.

icloud opslag

Hoe koop je extra iCloud opslag?

Om extra iCloud-opslag te kopen, ga naar de instellingen van je apparaat en selecteer je jouw naam en vervolgens ‘iCloud’. Klik op ‘Beheer opslag’ en daarna op ‘Wijzig opslagabonnement’ om een nieuw abonnement te kiezen.

Je kunt kiezen uit verschillende opties, de kosten bekijken en de betaling voltooien met de door jou gekozen betaalmethode.

Stap voor stap instructies op verschillende apparaten

Wanneer je extra iCloud-opslagruimte wilt kopen op een iPhone of iPad, open je de app Instellingen en tik je op je naam bovenaan. Kies “iCloud” en tik vervolgens op “Beheer opslag”.

Selecteer “Opslagruimte kopen” en kies het gewenste plan. Vul de betalingsgegevens in en bevestig de aankoop. Voor Mac-gebruikers, klik je op het Apple-menu en selecteer “Systeemvoorkeuren”, vervolgens klik je op “Apple ID”, kies “iCloud” gevolgd door “Beheer” en tenslotte “Opslagruimte kopen”.

Op Windows, open iCloud voor Windows, klik op “Opslagruimte beheren” en volg de aanwijzingen om extra opslag te kopen.

Na het voltooien van de aankoop, kun je genieten van extra opslagruimte voor het bewaren van foto’s, video’s en documenten in iCloud. Het is handig om te weten dat de kosten maandelijks worden gefactureerd via de betaalmethode die aan je Apple ID is gekoppeld.

Bovendien biedt iCloud+ extra voordelen, zoals privacyverbeteringen en meer mogelijkheden voor HomeKit Secure Video. Met deze gedetailleerde instructies kun je eenvoudig extra iCloud-opslag verkrijgen op verschillende apparaten.

Kosten en betaalmogelijkheden

iCloud biedt verschillende opties voor extra opslag tegen maandelijkse kosten. De prijzen variëren afhankelijk van de hoeveelheid opslag die je wilt toevoegen, met opties zoals 50 GB, 200 GB en 2 TB.

Betaling voor het extra iCloud-opslagabonnement kan worden gedaan via creditcard, iTunes Store-tegoed of facturering via je mobiele telefoonprovider. Het proces is eenvoudig en biedt flexibiliteit om aan je opslagbehoeften te voldoen.

Als je eenmaal betaald hebt voor het iCloud-opslagabonnement, wordt het bedrag maandelijks in rekening gebracht totdat je besluit het abonnement op te zeggen. Het is belangrijk om te onthouden dat het abonnement automatisch wordt verlengd, tenzij je het handmatig annuleert.

Zorg ervoor dat je de betalingsmethoden en de bijbehorende kosten begrijpt voordat je extra iCloud-opslag aanschaft. Het is altijd handig om regelmatig te controleren of je opslagbehoeften zijn veranderd, zodat je het juiste abonnement kunt behouden of aanpassen.

Extra voordelen met iCloud+

Met iCloud+ krijg je niet alleen extra opslagruimte, maar ook een reeks aanvullende functies die je online privacy versterken. Je kunt gebruikmaken van de verbeterde iCloud-beveiliging met geavanceerde versleuteling voor je foto’s, e-mails en reservekopieën.

Daarnaast biedt iCloud+ ook de mogelijkheid om aangepaste domeinen te gebruiken voor je e-mailadressen, waardoor je een professionele uitstraling kunt creëren voor je communicatie.

Bovendien kun je met iCloud+ profiteren van het nieuwe Hide My Email-functionaliteit waarmee je jouw persoonlijke e-mailadres verborgen kunt houden bij het delen van informatie online.

Veelgestelde Vragen iCloud opslag kopen

Hoe koop ik extra iCloud opslagruimte?

Je kunt extra iCloud opslagruimte kopen door naar je iCloud opslaginstellingen te gaan, je huidige plan te selecteren en dan de optie te kiezen om je opslag uit te breiden of te upgraden.

Wat zijn de kosten voor meer iCloud opslag?

iCloud opslagprijzen variëren afhankelijk van hoeveel extra ruimte je nodig hebt. Je kunt de verschillende prijzen en pakketten bekijken in je iCloud opslaginstellingen of op de Apple-website.

Kan ik betalen voor iCloud opslag met verschillende betaalmethoden?

Ja, je kunt betalen voor iCloud opslag met diverse betaalmethoden, waaronder creditcard, debitcard, en soms PayPal, afhankelijk van je locatie.

Hoe kan ik mijn huidige iCloud opslagabonnement wijzigen?

Om je huidige iCloud opslagabonnement te wijzigen, ga je naar je instellingen, selecteer je jouw Apple ID, tik je op iCloud, kies je voor beheer opslag of iCloud-opslag en selecteer dan ‘Wijzig opslagplan’ of ‘Koop meer opslag’.

Wat moet ik doen als ik een iCloud opslagtekort heb?

Als je een tekort aan iCloud opslag hebt, kun je ofwel onnodige bestanden verwijderen om ruimte vrij te maken, of meer opslagruimte toevoegen door een groter opslagplan te kopen.

Is het mogelijk om mijn iCloud opslaglimiet tijdelijk te verhogen?

Het direct verhogen van je iCloud opslaglimiet is niet tijdelijk; je zult moeten kiezen voor een hoger abonnement. Als je later besluit dat je minder ruimte nodig hebt, kun je altijd jouw abonnement weer verkleinen.