Hoe maak je een back-up van WhatsApp?

Heb je ooit per ongeluk WhatsApp-gesprekken verwijderd en wenste je dat je ze terug kon krijgen? Of misschien heb je een nieuwe telefoon en wil je zeker weten dat al je waardevolle chats veilig meeverhuizen.

Het maken van een back-up van WhatsApp is essentieel om deze problemen te voorkomen. Met een eenvoudige stap, die begint bij de drie puntjes rechtsboven in WhatsApp, kan je al je gesprekken veiligstellen.

In dit artikel laten we je zien hoe je gemakkelijk een back-up maakt van je WhatsApp-berichten via je Google-account en hoe je deze back-ups regelmatig kunt bijhouden om verlies te vermijden.

Ook leggen we uit hoe je deze back-ups kunt terugzetten, zowel op Android als op iPhone. Dit proces zorgt ervoor dat je nooit meer een belangrijk bericht verliest. Lees verder om jouw WhatsApp-gesprekken veilig te stellen.

Hoe maak je een back-up van WhatsApp?

Maak eenvoudig een back-up van je WhatsApp-berichten via je Google-account. Voorkom het verlies van belangrijke chatgeschiedenis door regelmatig een back-up te maken.

Back-up maken via Google-account

Een back-up van WhatsApp maken via je Google-account is makkelijk. Zo zorg je dat je gesprekken, foto’s en video’s veilig zijn.

 1. Open WhatsApp op je telefoon.
 2. Klik rechtsboven op de drie puntjes.
 3. Kies voor ‘Instellingen’ in het menu.
 4. Ga naar ‘Chats’.
 5. Selecteer ‘Back – up van chats’.
 6. Tik op ‘Back – up maken’ om je gegevens te bewaren.
 7. Je kunt kiezen voor een automatische back – up door de gewenste frequentie in te stellen, zoals dagelijks of wekelijks.
 8. Zorg ervoor dat je Google-account gekoppeld is, zodat de back-up wordt opgeslagen in Google Drive.
 9. Je telefoonnummer moet ook gekoppeld zijn aan hetzelfde Google-account voor toegang tot de back-up.
 10. Voor extra veiligheid kun je een lokale back-up op SD-kaart maken.

Door deze stappen te volgen, blijven jouw WhatsApp-berichten, instellingen en chatgeschiedenis veilig bewaard op Google Drive. Dit maakt het gemakkelijk om berichten terug te halen of over te zetten naar een nieuw apparaat zonder gegevensverlies.

Voorkom verlies van back-ups door regelmatig back-up te maken

Om verlies van back-ups te voorkomen, is het essentieel om regelmatig een back-up van je WhatsApp-gesprekken te maken. Kies een geschikte frequentie, bijvoorbeeld dagelijks, om automatisch back-ups te laten maken.

Daarnaast kun je ook een lokale back-up op je SD-kaart maken en de back-up opslaan in Google Drive voor gemakkelijke toegang tot je gespreksgeschiedenis. Het is belangrijk om te onthouden dat de back-ups gekoppeld zijn aan het telefoonnummer en het Google-account, zodat je ze veilig kunt bewaren en terughalen wanneer dat nodig is.

Back-up terugzetten van WhatsApp

WhatsApp-back-up terugzetten kan eenvoudig via Google Drive. Op zowel Android als iPhone kun je snel je back-up terugzetten.

Terugzetten via Google Drive

Om een back-up van WhatsApp via Google Drive terug te zetten, volg je deze stappen:

 1. Open WhatsApp op je telefoon en ga naar de instellingen.
 2. Kies “Chats” en daarna “Chat back – up“.
 3. Tik op “Back-up maken naar Google Drive” en selecteer de gewenste back-upfrequentie.
 4. Log in op je Google – account om verbinding te maken met Google Drive.
 5. Selecteer de Google-account waarmee je de back-up hebt gemaakt.
 6. Kies vervolgens de back – up die je wilt terugzetten en tik op “Herstellen”.

Zorg dat je regelmatig een back-up maakt van je WhatsApp-gesprekken om te voorkomen dat ze verloren gaan. Nu we hebben besproken hoe je een back-up van WhatsApp kunt maken en terugzetten, laten we eens kijken naar het belang van het veiligstellen van je gesprekken.

Terugzetten op Android of iPhone

Je kunt je WhatsApp-back-up op Android of iPhone eenvoudig terugzetten door de volgende stappen te volgen:

 1. Installeer WhatsApp op je nieuwe telefoon en verifieer je telefoonnummer.
 2. Kies ervoor om een back – up van je chats te herstellen wanneer daarom wordt gevraagd tijdens het instellen van WhatsApp.
 3. Als er geen automatische prompt verschijnt, kun je handmatig een back-up herstellen door WhatsApp te openen, naar ‘Instellingen’ te gaan, op ‘Chats’ te klikken, vervolgens op ‘Chat back-up’ en tot slot op ‘Nu herstellen’.
 4. Wacht tot het herstelproces is voltooid en al je eerdere gesprekken weer beschikbaar zijn.

Zodra de back-up is hersteld, kun je weer toegang krijgen tot al je vorige chats en belangrijke gesprekken veiligstellen.

Veelgestelde vragen over backup WhatsApp maken

Hoe maak ik een back-up van mijn WhatsApp gesprekken?

Om een back-up te maken, koppel je WhatsApp aan je Googleaccount. Ga naar instellingen in WhatsApp, kies ‘chats’ en dan ‘chat back-up’. Druk op ‘back-up maken’ om je berichten veilig te stellen.

Kan ik verwijderde berichten terugkrijgen met een WhatsApp back-up?

Ja, als je een back-up hebt gemaakt voordat de berichten werden verwijderd, kun je WhatsApp opnieuw installeren en tijdens het installatieproces kiezen om je chats vanuit de back-up te herstellen.

Hoe zet ik WhatsApp gesprekken over naar een nieuw apparaat?

Zorg dat je een recente back-up hebt gemaakt in je oude toestel. Installeer WhatsApp op je nieuwe apparaat en log in met hetzelfde Googleaccount. Je krijgt dan de optie om de back-up te herstellen.

Hoe vaak moet ik een back-up van mijn WhatsApp maken?

Je kunt instellen hoe vaak je een back-up wilt maken: dagelijks, wekelijks of maandelijks. Kies wat het beste bij jou past, zodat je geen belangrijke gegevens verliest.

Waar worden mijn WhatsApp back-ups opgeslagen?

WhatsApp back-ups worden opgeslagen in je Googleaccount onder Google Drive. Hierdoor kun je gemakkelijk toegang krijgen tot je gegevens backup en deze overzetten tussen verschillende apparaten.