Inloggen admin experiabox

Hoe kunt u zich aanmelden bij een Experiabox met alleen een Admin-inlog? Standaard is KPN ingesteld en kunt u bij de eerste keer inloggen op de webinterface een wachtwoord instellen. Als u het wachtwoordveld leeg laat en op ‘Inloggen’ klikt, krijgt u de mogelijkheid om zelf een wachtwoord aan te maken. Soms staat er echter geen KPN, maar ADMIN, en verloopt het aanmeldproces iets anders. In dat geval ziet het aanmeldscherm er als volgt uit:

ADMIN Inlogscherm

Type in de adresbalk van uw browser 192.168.2.254 [of klik hier].

Als u al eens een wachtwoord hebt aangemaakt, kunt u deze uiteraard gebruiken. Weet u het wachtwoord niet meer, voer dan een harde reset uit op het modem door gedurende 10 seconden een paperclip of cocktailprikker in het resetgaatje te drukken. Alle lampjes zullen oplichten en het modem zal terugkeren naar de basisinstellingen. Na enkele minuten wachten zal het modem weer gereed en online zijn.

Ga vervolgens weer naar dezelfde inlogpagina en klik op ‘Login’.

Op de pagina zult u nu drie invoervelden vinden. U wordt eerst gevraagd om het oude wachtwoord in te voeren en vervolgens twee keer een nieuw wachtwoord. Omdat u het oude wachtwoord niet meer weet, laat u dit veld leeg en maakt u alleen een nieuw wachtwoord aan. Bedenk een sterk wachtwoord en voer het twee keer in. Klik op ‘Apply’ en u bent ingelogd op het modem, onder de gebruikersnaam Admin.

Meer informatie inloggen admin experiabox

Voor meer informatie over het inloggen op de Admin van een Experiabox kunt u terecht op [computerhandleiding.nl/netwerk].