Internet tablets

Internet-tablets, zo worden ze ook wel genoemd. Zeer platte en handzame apparaatjes om (voornamelijk) mobiel mee te internetten. Er kan ook mee gebeld worden, maar de fabrikant had dat niet in eerste instantie in gedachten bij de ontwikkeling van de internet-tablets. Een voorbeeld van één van laatste internet-tablets is de Nokia N800, een multimediacomputer met touchscreen. Het apparaatje maakt via WiFi of middels een Bluetooth/mobiele telefoon verbinding met internet.

Het voordeel van een multimediacomputer in de vorm van een tablet is de betere draagbaarheid t.o.v. een laptop. Het nadeel is het kleinere scherm, waardoor er regemaltig tijdens het surfen op internet gescrolled zal moeten worden. De schermresolutie waarop bijvoorbeeld de N800 werkt is 800*480.

We geven u een kort overzicht van de zaken waar u om moet denken als u overweegt een mini personal computer aan wilt schaffen:
Welke software (browser) wordt gebruikt om op internet te surfen (browser). Handig om te weten, omdat grote sites soms niet goed op alternatieven voor Internet Explorer werken.Is het apparaat voorzien van een document-viewer (voor bijvoorbeeld Excel of Word).Welke videoformaten kunnen worden afgespeeld (bijvoorbeeld WMV)?Hoe kan er mee gebeld worden?