Krassen en beschadigingen iPod voorkomen

U kunt krassen-en-beschadigen van iPod’s voorkomen door gebruik te maken van speciale beschermlaagjes. Scratch Protectors worden de doorzichtige, zelfklevende beschermlaagjes die op de ipod’s geplakt kunnen worden genoemd. Ze zijn van het merk Trust. Volgens de fabrikant zouden deze laagjes een tien keer zo grote bescherming bieden tegen krassen en beschadigen dan de iPod-behuizing zelf. De beschermlaagjes komen in 3 varianten:

  • over de hele speler
  • alleen het display
  • display en clickwiel.

De bediening van een iPod met beschermlaag is even soepel als zonder. Zowel het aanbrengen als het verwijderen van de laagjes is gemakkelijk, ze zijn doorzichtig en kunnen op elke kleur iPod gebruikt worden.

Een ander merk dat een product op de markt brengt om krassen-en-beschadigen van de ipod te voorkomen is Artwizz. Speciaal voor de nano levert dit bedrijf een plakfolie. De iSkin Duo for iPod nano is een siliconenhuls die de nano stoot- en valbestendig maakt. Bij Apple zelf zijn tenslotte de iPod nano Tubes leverbaar, maar deze hoesjes beschermen het display van de speler niet.