Laptop instellingen

Hoe kunt u verschillende laptop-instellingen bewaren? Er worden steeds meer laptops verkocht in plaats van de gewone desktop pc’s. Het voordeel van deze volwaardige mobiele computers is dat je ze kunt meenemen naar andere plaatsen dan de vaste werkplek. Op al die plaatsen wil men over het algemeen toegang hebben tot het internet en eventueel bij (daar) locale apparaten kunnen. In dergelijke gevallen zullen de laptop-instellingen/netwerkinstellingen telkens aangepast moeten worden bij veranderende locaties.

NetSetMan is een (gratis) programma dat deze ongemakken weg kan nemen. Doormiddel van aan te maken profielen (sets). Alle benodigde laptop-instellingen per locatie worden in dergelijke profielen vastgelegd. Het IP-adres, subnet masker, default gateway, DNS server, computernaam, standaardprinter, etc. Alle deze gegevens worden vastgelegd in profielen. In de gratis versie van het programma kunnen zes sets (profielen) aangemaakt worden

Wilt u meer dan zes profielen aanmaken dan kunt u overstappen naar de betaalde versie van het programma; zie de website van NetSetMan voor alle details en meer over NetSetMan Pro.