MSN ben ik geblocked

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om met zogenaamde “Block-checkers” te contoleren of iemand jou heeft geblocked op MSN. Met deze programma’s was het mogelijk te controleren of iemand op MSN online zat zonder dat hij of zij in jouw MSN lijst aanwezig was. Hoe kun je nu er nu nog wel achter komen of je in iemand’s lijst staat?

De volgende truck (werkwijze) kan je meer duidelijkheid geven:

  • Open MSN en meld je aan
  • Ga naar Extra en dan naar Opties
  • Klik op Privacy
  • Klik de naam die je wilt onderzoeken en blokkeer deze (hij/zij staat dan in de lijst Geblokkeerd)
  • Meld je af bij MSN en meld je opnieuw aan

Let op: degene die jou blokkeert moet zich ook eerst weer af- en aangemeld hebben! Dit werkt dus niet als je niet verwijderd bent. Als je in de lijst ‘Geblokkeerd’ op de naam klikt met je rechtermuisknop en je kunt hem verwijderen, dan heeft deze persoon jou geblokkeerd en verwijderd.

Kun je de persoon niet verwijderen, dan sta je nog in zijn lijst of ben je alleen geblokkeerd.

Nieuw in MSN is de mogelijkheid om te kijken wie je heeft geblokkeerd (dus niet wie je ook verwijderd heeft, daarvoor blijft bovengenoemde truck nodig). In het scherm Privacy klik je eenvoudig op de knop Bekijken achter de zin “Wie heeft mij toegevoegd als contactpersoon?”

Waarschuwing: Er zijn op internet sites die betrouwbaar lijken, maar dit helemaal niet zijn. Ze adviseren je om op een link te klikken om te kijken wie er van je contactpersonen online zijn. Klik je op zo’n link, dan geef je toestemming aan dergelijke sites om al jouw contactpersonen te benaderen (voor bijvoorbeeld oneigenlijke doelen als spam). Let dus goed op waar je op welke site gaat klikken!