Muis instellen Windows 7

In Windows 7 kunt u op verschillende manieren de werking van de muis instellen. Hoe leest u op deze pagina. Ga via Start naar Hardware en geluiden en klik vervolgens op Apparaten en printers. Hieronder is de optie Muis te vinden.

Onder het tabblad Aanwijzers is het uiterlijk te kiezen

Klik op Schem voor een set van soorten aanwijzers

In het tabblad Knoppen is links- of rechtshandig te kiezen

Dubbelkliksnelheid: Instellen hoe snel geklikt moet worden voor het dubbelklikken. Wat voor u de meest prettige stand is ontdekt u door het uit te proberen.

Klikvergrendeling inschakelen: De muisknop hoeft niet ingedrukt te blijven worden bij verslepen.

Onder Opties voor aanwijzer zijn diverse eigenschappen in te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld de beweegsnelheid instellen. U hoeft dan minder lange bewegingen met uw muis te maken bij het verplaatsen. Het fijnafstellen kan dan wel wat lastiger gaan. Vaak is het een kwestie van uitproberen om de meest optimale stand te vinden.

Aanwijziger verbergen tijdens het typen is handig om het beeld vrij te houden, zodat de muispijl niet in de weg staat. Vooral als u veel teksten moet verwerken is dit een nuttige optie.

Ook is te kiezen voor Locatie van de aanwijzer kiezen als ik op ‘Ctrl’ druk. Handig om met één druk op de knop de muispijl terug te vinden.