Providers overzicht

Providers-overzicht. De laatste tijd zijn er veel nieuwe namen bij gekomen in providerland. Tevens werden oude vertrouwde merken weg gehaald. Op deze pagina een providers-overzicht van de huidige situatie in Nederland.

Providers-overzicht ADSL

Eén grote naam die u niet meer bij de adsl-providers ziet is Planet. Na vele jaren, Planet was een van de oudste providers in Nederland, heeft KPN besloten om de naam helemaal van de markt af te halen en verder te gaan met de KPN-merken KPN, XS4ALL en Telfort. Eerder al liet KPN de merken 12move, Speedlinq en Tiscali vallen. In 2009 werd het merk Het Net, een prijsvechter van KPN, door het bedrijf geschrapt. Het Net ging verder onder de merknaam KPN.

Versatel [bekend van Zonnet] en Tele2 zijn al jaren geleden in elkaar opgegaan. Orange heeft in het verleden Wanadoo overgenomen en is vervolgens gaan fuseren met T-Mobile. Orange opereert nu onder de naam Online. Alice is een onderdeel van Telecom Italia en is nog niet heel lang in Nederland bezig.

Providers-overzicht Kabel

@Home, Casema en Multikabel zijn onder één vlag verder gegaan: Ziggo. Hiermee werd het merk Ziggo meteen het grootste kabelbedrijf van Nederland. De naam Chello is komen te vervallen [werd ook UPC].

Providers-overzicht Glasvezel

Lang niet overal in Nederland zijn diensten over een glasvezel beschikbaar. Over een volledige glasvezelaansluiting wordt gesproken wanneer de glasvezel tot aan de woning doorloopt en hier meestal in de meterkast uitkomt. Deze voorzieningen zijn nog niet overal beschikbaar. De genoemde providers kunnen daarom ook alleen maar in bepaalde plaatsen leveren.