Snellere internetverbinding

Als u een internetverbinding hebt en af en toe snelheid mist of vermoed dat deze hoger kan liggen, is het raadzaam onderstaande aandachtspunten eens door te nemen. Uw internetsnelheid kunt ook meten via een sites op internet.

Een snellere-internetverbinding door de plaats van uw modem. Waar bij u in huis staat uw modem? De afstand tussen uw modem en de wantcontactdoos kunt u het beste zo kort mogelijk houden. Een eventuele splitter direct op de wantcontactdoos en meteen daarna het modem. Als uw modem in de meterkast staat, dan houdt u daar de lijnen ook zo kort mogelijk.

 Geef aangesloten computers een maximale bandbreedte. In een modem is het mogelijk om een computer een bepaalde minimale of maximala bandbreedte toe te kennen. U moet hiervoor wel de handleiding van uw modem raadplegen om erachter te komen hoe dit in zijn werk gaat.

 Een betere draadloze verbinding opzetten door het wijzigen van het kanaal. Een draadloze verbinding is een radiogolf welke over 2,4 GHz verzonden wordt. Binnen deze 2,4 GHz kunnen 13 verschillende zogenaamde kanalen (channels) worden gebruikt voor draadloze connectie. Op uw modem (officieel ‘accespoint’ genoemd) kunt u een kanaal instellen. Er kunnen problemen ontstaan (bijvoorbeeld een lage signaalsterkte) als er bij u in de buurt iemand werkt op hetzelfde kanaal. Wijzig in deze gevallen het kanaaltype met minsten 3 stappen omhoog of omlaag. Zitten u en uw buurman beiden op kanaal 5, neem dan of kanaal 10 of 1. De meest ideale situatie is een verbinding op een kanaal waarop niemand werkt.

 Voor een optimale down- en uploadsnelheid neemt u een bekabelde verbinding. Gebruik een UTP kabel tussen uw modem en uw computer voor de snelste verbinding.

Optimaliseer uw computer en zorg envoor dat uw PC ook voldoende snel is. Een traag werkend internet hoeft niet altijd aan de verbinding zelf te liggen, maar kan ook in de werking van de computer zitten. Mogelijkerwijs is uw computer gedateerd en kan een upgrade van onderdelen als het vergroten van het interne geheugen [werkgeheugen] noodzakelijk zijn. Wellicht is het zelfs raadzaam om in plaats daarvan over te stappen op een geheel nieuw systeem.