Soorten Spotify abonnementen

Spotify is een dienst waarmee het mogelijk is muziek te luisteren uit een gigantische online muziekbibliotheek. Na het invoeren van de naam van de artiest, het nummer of het album, is de muziek vrijwel direct te luisteren. Naast een gratis account zijn er betaalde varianten die het mogelijk maken muziek op de computer, tablet, laptop en smartphone te beluisteren. Welke soorten-Spotify-abonnementen er zijn leggen we uit op deze pagina.

Er zijn drie verschillende soorten-Spotify-abonnementen. Te weten:
Spotify Free [gratis], Spotify Unlimited [4,99/maand] en Spotify Premium [9,99/maand]. De gratis variant Free biedt de mogelijkheid om tot 20 uur per maand muziek te luisteren. De muziek wordt onderbroken door reclame. Wanneer gekozen wordt voor Unlimited is er geen beperking meer in luistertijd en er is geen reclame.

De meest luxe versie uit de soorten-Spotify abonnementen is Premium. Hiermee is luisteren op meerdere apparaten mogelijk en worden alle voordelen van Spotify optimaal benut. Gemaakte favoriete afspeellijsten zijn beschikbaar op tablet, smarthones, computers, laptops enzovoort. De afspeellijsten hoeven maar op één plek aangepast worden en zijn meteen op andere apparaten aangepast. Ook kan Spotify in de Premium-variant gebruikt worden op muzieksystemen als de Logitec Squeezebox.

Spotify Premium heeft als extra optie het offline beschikbaar maken van muziek. Het voordeel van deze functie is dat ook zonder internetverbinding muziek te beluisteren is. Afspeellijsten, favorieten en albums zijn simpel offline beschikbaar te maken tot een maximum van 3.333 tracks. Dit is vooral handig bij mobiele apparaten als smartphones en tablets.

Zie ook Soorten-spotify-abonnementen [spotify.com]