Tekst op gebrande CD

Voor het maken van tekst-op-gebrande-dvd s is er een apparaat van het merk Casio verkrijgbaar. Als alternatief voor zelf geschreven teksten op de gebrande cd’s en dvd’s kunt u met deze serie apparaten dit zelf, professioneel ogend doen. Speciale schijfjes heeft u hiervoor niet nodig. Alle gewone cd-r’s, cd-rw, dvd-r’s en dvd-rw’s zijn hiervoor geschikt. De enige uitzondering zijn de schijven die bedoel zijn om met een inkjetprinter te bedrukken, deze zijn niet te gebruiken in de Casio CD-schrijvers, maar dit type schijfjes is minder gangbaar.

Er zijn ten tijde van het schrijven van deze pagina, medio 2007, 3 modellen verkrijgbaar.CW-L300, prijs ongeveer 130 euroCW-K85-L, prijs ongeveer 80 euroCWE60L, prijs ongeveer 55 euro

Het duurste model voor tekst-op-gebrande-dvd s heeft als eigenschap dat het nergens op aangesloten hoeft te worden en gewoon op batterijen werkt. Ook plakband met een breedte van maximaal 24 mm kan hiermee worden bedrukt. Het apparaat kan op een computer aangesloten worden waarmee de bediening nog eenvoudiger wordt.

Volgens Casio (zie links onderaan deze pagina) kan met een cartidge het printen gebeurt met behulp van thermotransfer / thermische overdracht 60 dvd’s of cd’s beschreven worden. Er wordt dan vanuit gegaan dat er per disc één regel geprint moet worden. Op het meest voordelige model (55 euro) zit geen toetenbord; het apparaat moet op de pc aangesloten worden en van stroom worden voorzien met behulp van een adapter.