Verschil tussen streaming en downloaden

Het verschil tussen streaming en downloaden zit hem in de manier van ophalen van data van het internet en het wel of niet opslaan van deze data op uw computer.

Globaal gesteld kunt u op twee manieren films en uizendingen bekijken op uw computer: doormiddel van streaming of door te downloaden. Bij streaming kijkt u naar de film terwijl hij in stukjes naar uw pc wordt toegehaald. De film wordt niet opgeslagen op uw harde schijf. Er wordt gebruik gemaakt van een buffer van een aantal seconden.

Wanneer u een film/uitzending gaat downloaden haalt u de bestanden éérst binnen en daarna bekijkt u ze. Een variant is progressief downloaden, waarbij het mogelijk is onder het binnenhalen al te beginnen met kijken.

Betaalde download-sites voor films zijn:

  • cinemanow.com/
  • directmovie.nl/
  • dvddownload.nl/
  • maxx-xs.nl/
  • moviestream.planet.nl/

Met een p2p programma kunt u gratis films en video’s downloaden. Het voordeel van deze netwerken (peer2peer-netwerk) is dat het aanbod aan materiaal er enorm groot is. Het is wel belangrijk goed op te letten wat er binnengehaald wordt, omdat er een kans is dat het spyware of virussen zijn. Houd er ook rekening mee dat het aanbod in veel verschillende formaten kan zijn, u moet dan de juiste spelers (software) op uw pc hebben geïnstalleerd om de films te kunnen kijken.