Western Digital MyBook

Het maken van een goede back-up is een belangrijke zaak. Met de Western-Digital-MyBook Kunt u eenvoudig zo’n back-up van uw harde schijf maken. De Western-Digital-MyBook is een robuuste externe harde schijf die u op uw PC aansluit middels een USB of FireWire aansluiting. De MyBook is verkrijgbaar in twee verschillende versies. De standaard en de zogenaamde World Edition.

Met de standaard versie van de Western-Digital-MyBook maakt u makkelijk en snel gedeeltelijke of volledige back-ups van de harde schijf in uw computer. De meegeleverde software automatiseert dit proces helemaal voor u. Met de aan de voorzijde van de schijf zichtbare oplichtende dataschijf (rondje) ziet u in één oogopslog hoeveel ruimte in de shcijf is gebruikt en hoeveel nog beschikbaar is

De tweede versie van de MyBook, de World Edition, is voorzien van een ethernetaansluiting. U kunt de schijf direct verbinden met het internet. Via een webbrowser kunt u nu simpel bij uw gegevens komen. Van de MyBook wordt namelijk een eigen webadres gemaakt. Toegang vanaf een andere op het internet aangesloten computer wordt verkregen middels Anywhere Acces, een programma dat op de betreffende (andere) PC geïnstalleerd dient te worden.

Het voordeel van een harde schijf die vanaf het internet benaderd kan worden is:

  • Een laptop harde schijf kan makkelijk ‘uitgebreid’ worden
  • Vergeten meenemen van data is verleden tijd
  • Een tweede werkstation (pc) elders kan zo bij alle data komen

De grootte van de schijven – zowel de standaard als de World Edition – is 500 GB. De prijs ligt rondom de 200 euro (de World Edition is plusminus 25 euro duurder dan de standaard).

Meer Western-Digital-MyBook