Wii Nintendo games

Wii-Nintendo-Games is naam van de spelcomputer (console) die in 2006 door Nintendo op de markt wordt gebracht. Vernieuwend aan Wii is het feit dat de speler zelf veel meer beweegt dan bij traditionele spelcomputers.

Een ander bijzonder gegeven is dat het mogelijk is om met de Wii, doormiddel van een zogenaamde Virtual Console, spellen van de oudere systemen Nintendo Entertainment System, Super Nintendo, Nintendo 64, Sega Mega Drive en PC engine te gaan spelen. De games kunnen online gedownload worden.

Zoals gezegd moet een bespeler van de Wii dus meer gaan bewegen. Hoe komt dit? Door de controller (Wii-mote) op (zie afbeelding). Deze lijkt wel wat op een afstandbedinging van weleer. Het is echter een bewegings- en positiegevoelige joystick, welke tijdens het spelen reageert op bewegingen van de speler.

Zo wordt tennissen, autoracen, zwaardvechten, golfen of bijvoorbeeld vissen een extra realistische belevenis. Ook is de controller van een speaker voorzien die samenwerkt met het geluid van de tv of stereo. Een schot wordt dan gehoord vanaf de hand tot aan de tv en in het spel. Rumble (trillende joystick) maakt de beleving compleet.

Meer ingewikkelde games of spellen die dit specifiek vragen zijn te spelen met een speliale uitbreiding in voor de controller Wii-mote, een “Nunchuk”-expansion. Met deze uitbreiding (zie afbeelding links) kan er één de Wii-mote, met een kabel, een analoge stick gekoppeld worden (standaard bij de Wii meegeleverd).