Windows 7 versies

In dit artikel vind je de verschillende versie van Windows 7.

Windows 7 Starter

De instapversie, bedoeld ter kennismaking met Windows-7. Alleen verkrijgbaar als vooraf geïnstalleerde Windows op nieuwe computers. De versie Starter is beperkt qua mogelijkheden; er kunnen maar een aantal applicaties tegelijk worden gestart, er zijn niet veel extra programma’s aanwezig. Ook mist deze versie de ondersteuning voor 64-bit. De Starter uitvoering heeft geen Aero Glass optie. Ook verkrijg baar als Starter N versie voor Netbooks.

Windows 7 Home Basic

Werd deze versie bij Vista nog aangeboden, tegenwoordig is de Home Basic variant alleen nog bedoeld voor ontwikkelingslanden. Bij Vista was de Starter editie juist voor deze landen bedoeld. Feitelijk is de Home Basic ook niet veel anders dan de Starter, echter ondersteund deze versie wel 64-bit. Ook zijn meerdere programma’s gelijktijdig te openen.

Windows 7 Home Premium

De vermoedelijk populairst wordende versie van Windows-7. Een versie die de basisfuncties bevat en 64 bit ondersteunt. Is voorzien van Windows Media Center voor het kijken van TV op de laptop of PC. Van deze versie is ook de Home Premium N verkrijgbaar, speciaal voor het uitvoeren van XP-programma’s, geavanceerdere beveiliging en gebruik in een thuisnetwerk.

Windows 7 Home Premium Family Pack

Speciaal bedoeld om meerdere Vista besturingssystemen te upgraden naar Windows 7 Home Premium. Pakket bestaat namelijk uit drie licenties voor een speciale prijs.

Windows-7 Professional

Bekend van XP, waar deze versie naast de toenmalige XP Home werd aangeboden. Tevens is er een Windows-Professional N versie verkrijgbaar met XP modus voor het gebruik van speciale XP programma’s, automatische backupmogelijkheden voor thuis- en bedrijfsnetwerk, veiligere verbindingen naar bedrijfsnetwerken met domeindeelname. Als u meerdere talen gebruikt of belangstelling hebt voor Bitlocker beveiliging is Windows-7 Ultimate een aanbeveling.

Windows-7 Enterprise

Wordt alleen als volume lincentie aangeboden, speciaal voor bedrijven welke Windows 7 op hun werkplekken willen uitrollen. Deze versie is, samen met de Ultimate, de meest uitgebreide versie van Windows 7.

Windows-7 Ultimate

Van alle Windows-7-versies de meest uitgebreide. Zowel los als vooraf geinstalleerd verkrijgbaar. Met Windows XP modus voor het uitvoeren van programma’s in Windows XP [zie ook link 2 onderaan deze pagina]. Voorzien van Bitlocker beveiliging om gegevens te versleutelen. Met Bitlocker To Go voor beveiliging van apparaten aangeloten op de PC. Meerdere taalopties. Ook verkrijgbaar als N-uitvoering.